Internet tricks en tech hacks die je nog niet wist!

Hoeveel je ook weet over het Internet en over computers, er valt altijd wel wat extra’s te leren. Al helemaal als het om kleine trucs en hacks gaat. In deze blog laten we je kennis maken met een aantal coole trucjes die ook nog eens heel handig kunnen zijn. Klaar om je Internet en computer skills te verbeteren? Let’s go!

Bekijk je verborgen wachtwoord

Wanneer je jouw wachtwoord op een website intypt, krijg je vaak alleen maar stippen te zien die wat je intypt geheim houden. Soms is het mogelijk om je wachtwoord in tekens te laten verschijnen, maar vaak is dit ook niet mogelijk. Wil je toch zien wat je intypt bij je wachtwoord? Dan hoef je alleen maar het type van het formulierveld van het wachtwoord te wijzigen. Klik op je rechtermuisknop bij wanneer je in het wachtwoordveld staat, klik op inspect en verander ‘input type = “password’’ ‘  naar ‘input type = “tekst” ‘.

Iedere web- of softwareontwikkelaar weet waarschijnlijk hoe je een wachtwoord uit een formulierveld kan onthullen. Wees hier wel voorzichtig mee, dat je geen ingetypte wachtwoorden op je computer achterlaat.

Krijg toegang tot daadwerkelijk alles op je computer

Ben je er al mee bekend dat Microsoft een soort van God-modus heeft ingebouwd in hun computers? Deze God Mode is een koppeling waarmee je snel en gemakkelijk toegang tot alle onderhoudsfuncties van Windows krijgt. Deze snelkoppeling is vermoedelijk gemaakt om personeel met een computer ondersteunende functie te helpen. Zo kunnen zij snel problemen oplossen, maar dat geldt nu dus ook voor jou! Voor het maken van deze snelkoppeling moet je eerst een nieuwe map met de volgende naam maken: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Kopieer bovenstaande code, maak de nieuwe map, en jouw God Mode snelkoppeling is gemaakt!

Gebruik Google als jouw persoonlijke timer

Het gebruiken van Google als jouw timer, daar heb je vast niet eerder aan gedacht. Het is een coole truc waar je Google kan gebruiken als een aftelklok of een wekker. Om deze functie te activeren moet je in Google Zoeken het volgende intikken: ‘timer voor <tijd>’ of ‘timer instellen voor <tijd>’. Een timer voor een minuut zet je door in te typen ‘timer voor <1 minuut>’. Super handig!

Heb je een snelle en veilige toegang tot Usenet nodig?

Voor een toegang tot Usenet die snel en betrouwbaar is kan je bij Usenet ViperNews terecht. Geniet van de voordelen die ViperNews biedt.

Tags: