Voordelen van een refurbished laptop

Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van levensbelang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om mee te kunnen doen. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat is een refurbished laptop?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Bij tweedehands laptop aankopen is er vaak geen enkele controle of reiniging uitgevoerd. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Bij een refurbished laptop aankoop krijgt u normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan u verkocht wordt.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

refurbished laptops zijn veel goedkoper dan nieuwe laptops, doordat ze voor een lage prijs worden ingekocht en na het refurbishing-proces weer doorverkocht worden. Het verschil in inkoopprijs en verkoopprijs is minimaal.

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiƫle knelpunten en meer. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Doordat de laptops dus extra goed worden gecontroleerd, getest en gereinigd, bent u er zelfs bij een eerder gebruikte laptop dus zeker van dat alles goed werkt. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Bij een tweedehands laptop is het nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Ingewikkelde apparaten als laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten.

Refurbished is beter voor het milieu

Ook voor het milieu is een refurbished laptop de beste keuze. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Help ook mee aan een wereld met minder elektronisch afval; koop een refurbished laptop!