4 manieren om spam in je mailbox te voorkomen.

Het is vrijwel onmogelijk om je mailbox helemaal spamvrij te houden. Maar je kunt het aantal ongewenste mailtjes dat je mailbox binnenkomt wel verminderen. En daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

Maak gebruik van de filter

Krijg je een spam mail binnen? Dan verwijdere je deze natuurlijk. Maar dat is niet het enige wat je moet doen. Selecteer namelijk ook even dat het bericht spam is. Je mailprovider zal dan in de toekomst voor zorgen dat dit soort mails niet meer binnenkomen.

Reageer niet op spam mails

Open nooit spam mails, dat is vanzelfsprekend. Maar soms kan het voorkomen dat je spam niet herkend. In dit geval moet je de mail gelijk sluiten, en vooral niet op een link klikken in de mail. Weet je niet helemaal zeker of iets spam is? Vermijd het dan ook helemaal. Het kan daarnaast ook zo zijn dat je spam binnenkrijgt van een vriend of collega. In dat geval is het belangrijk om diegene daar gelijk op te wijzen.

Wijzig je e-mailadres

Dit is wellicht een extreme aanpak, maar heb je echt veel last van spam? Dan kan het veranderen van je e-mailadres soms helaas de enige optie zijn. Wanneer te veel kwaadwilligen je e-mailadres in handen hebben, is er soms geen ontkomen meer aan om je adres te veranderen. Stel wel even je contactpersonen op de hoogte van je nieuwe e-mailadres.

Houd je e-mailadres zoveel mogelijk voor jezelf

Hoe meer mensen je e-mailadres hebben, hoe meer spam je zult ontvangen. Het is dus belangrijk om je e-mailadres niet zomaar weg te geven. Plaats het dus nergens op het internet. En wanneer een website erom vraagt, denk dan goed na of het een betrouwbare website is. Gebruik eventueel een ander e-mailadres voor alle websites die je jouw e-mailadres geeft.