Spam voorkomen op je WordPress-website

WordPress is een CMS waar onwijs veel mensen gebruik van maken. En dat is ook niet zo gek, het is namelijk gratis om te gebruiken. En omdat het open source is, zijn er enorm veel mogelijkheden. Daarom maken wij ook gebruik van WordPress met deze website. De populariteit van WordPress trekt echter ook kwaadwilligen aan, je raadt het al: spammers.

Spam op WordPress komt vaak voor in de vorm van spammails. Je hebt je mailprogramma gekoppeld aan het contactformulier op je WordPress-website, en voor je het weet staat je inbox vol met spam. En dat is natuurlijk niet handig. Daarom geven wij je een aantal handige tips om dit te voorkomen.

Spam reacties

Plaats je een blog op je WordPress-website? Dan kan iedereen daar in principe op reageren. En dus ook spammers. Je wilt deze mogelijkheid dus niet bieden. Ga dan ook in je WordPress-admin, naar de instellingen. Vanuit daar kun je instellen dat je alle reacties moet goedkeuren. Of je kunt spammers op een zwarte lijst zetten.

Echter kun je nog steeds talloze mails binnenkrijgen wanneer een spammer een reactie probeert te plaatsen. En daarom is het goed om een plugin te installeren die spammers tegengaat.

Akismet is een voorbeeld van zo’n plugin. Deze plugin wordt vaak automatisch ge├»nstalleerd. Echter dient de plugin wel geactiveerd te zijn, dus zorg ervoor dat je Akismet op de juiste manier installeert.

Tevens raden we je aan om een contactformulier met captcha te installeren. Daarmee zorg je ervoor dat veel spammers niet de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van je contactformulier.

Toch nog spam via je website?

Krijg je toch nog spam binnen via je WordPress-website? Dan is er nog een optie om dit helemaal te voorkomen. En dat is door de reactie volledig uit te schakelen. Daardoor is men niet meer in staat om reacties onder je blogs te plaatsen.

Heb je zelf problemen gehad met spam via je WordPress-website? Wij horen graag je ervaringen en eventueel oplossingen!